De jaarlijkse tentenshow is op 23 maart bij Outdoor Gouda.
De jaarlijkse tentenshow is op 23 maart bij Outdoor Gouda. Foto: Bert van den Hoogen
Advertorial

Outdoor Gouda: iedere buitensporter een eigen tent

Zakelijk 364 keer gelezen

GOUDA • Op 23 maart is er weer de jaarlijkse tentenshow bij Outdoor Gouda. Stefan zet dan voor de winkel twintig tenten op, zodat de buitensporter zelf in de tenten kan kruipen om te ervaren welke tent het beste bij hem of haar past. “Er zijn ook pfas-vrije tenten.”

De ene buitensporter wil zo licht mogelijke bagage, de ander wil weer een tent die in een fietstas moet passen en dan zijn er nog de buitensporters die in de winter willen kamperen. Het is dus niet zo vreemd dat Outdoor Gouda ongeveer veertig verschillende tenten op voorraad heeft. 

Stefan: “Met de tentenshow laten we zien dat er voor iedere buitensporter een bijpassende tent is. Uiteraard geven we uitgebreid uitleg over de eigenschappen en krijg je bij aanschaf uitleg hoe je de tent opzet en afbreekt.”

Lichtgewicht en compact
Bij een tent voor een buitensporter gaat het allereerst om twee eigenschappen: lichtgewicht en compact. Niet iedere tent hoeft zo licht én compact mogelijk te zijn. “Als backpacker of fietser wil je wel zo licht én compact mogelijk. Er zijn altijd meerdere factoren die meespelen. Er zijn bijvoorbeeld tenten met stokken die opgebroken in je fietstas passen.

Maar als je met vier personen in één auto reist, is het alleen belangrijk dat de tent niet te veel ruimte in de kofferbak inneemt. Er is een groot verschil in kwaliteit van het doek. Ripstop, met van die blokjesweving, voorkomt dat bij een beschadiging de stof blijft doorscheuren. Hoe kleiner de blokjes, hoe sterker de stof.”

Duurzaam
“Maar de keuze voor een type tent zit voornamelijk in het gebruik en de weersomstandigheden. Een tent voor de winterkampeerder moet een meter sneeuw kunnen dragen. Ventilatie is ook belangrijk. En dan zijn er nog persoonlijke voorkeuren: wil je makkelijk in en uit kunnen stappen, een ruime voortent, ingang aan de zijkant, ruimte voor je bagage…”

“Voor de milieubewuste buitensporter heeft het merk Vaude de beste keus, maar ook Bach en MSR zijn grotendeels Pfos-vrij en hebben bijvoorbeeld gerecycled aluminium stokken.”

Meteen passen
Stefan adviseert om zo goed mogelijk voorbereid naar de tentenshow te komen. “Neem je rugzak, fietstas, duffel, slaapmatje en dergelijke mee, zodat je meteen kunt zien of het allemaal past. Maar mocht je gewoon verrast willen worden wat het aanbod is dan ben je natuurlijk welkom.”

Outdoor Gouda
Nieuwehaven 45a
2801 CT Gouda
T: 0182 517 348
E: info@outdoorgouda.nl
I: www.outdoorgouda.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Het dodelijke ongeval vond plaats op 20 januari dit jaar. Een 22-jarige vrouw kwam om het leven.
Bestuurder dodelijke rit was eerder gewaarschuwd: 'Maar dit was nooit mijn bedoeling' Nieuws 7 mei, 06:00
Jodan Boys bestaat dit jaar 90 jaar. De komende maanden staan er verschillende activiteiten gepland.
Jodan Boys trapt jubileumjaar af met dinnershow en nieuw erelidmaatschap Nieuws 6 mei, 17:33
Dit jaar vindt het evenement plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 mei.
Goudse Keramiekdagen, dit jaar met veel muziek: bekijk het programma Evenement 6 mei, 15:51