• De Goudse Djenova
• De Goudse Djenova Foto: Aangeleverd

Goudse Djenova schittert in Frozen

GOUDA • De Goudse Djenova schittert binnenkort in de musical Frozen. De 7-jarige Goudse gaat de rol van jonge prinses Anna spelen. 

Djenova timmert al een poosje aan de weg met modellenwerk, maar haar ouders stonden raar te kijken toen Djenova thuiskwam en vastbesloten zei dat ze auditie wilde doen voor Frozen. Dit had ze gezien op TikTok, vertelt haar trotse vader. 'Een gesprekje over of ze dit nu wel zeker wist was snel klaar. Ze wist het zeker en ging ervoor. En zo geschiedde.'

Dit was toch wel andere koek en even schakelen voor het gezin Van Oers, dat vooral veel met sport bezig is. Moeder Gabriëlla Wammes is bekend van haar topsportverleden in de turnsport. Haar 17-jarige broer Dayron van Oers, voetballer, is zojuist teruggekomen van de Kwalificatie voor het Wereldkampioenschap U20 in Guatemala waar hij voor Aruba heeft gespeeld.

Het was dus ook even schakelen voor vader Richard, die graag in de voetbalwereld rondloopt. 'Het ging van kijken naar voetbal, naar kijken naar een zingende en acterende dochter.'

Na diverse en uitvoerige auditierondes waar Djenova doorheen kwam, kwam dan eindelijk het laatste oordeel van Disney vanuit Amerika, vertelt Richard. 'Wij als ouders konden het bijna niet geloven. Meer dan duizend kinderen deden auditie.' Dus toen de telefoon ging met het verlossende woord overheerste vooral de trots, vertelt Richard.

De Disney Musical naar de film Frozen speelt zich af in het Koninkrijk Arendelle, en gaat over de levens van de zusjes Anna en Elsa. De musical is vanaf 31 mei te zien in het AFAS Circus Theater in Scheveningen. De kaartverkoop is reeds gestart.