Gouda trof bij een controle op een bedrijventerrein verboden wapens aan. De eigenaar is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.
Gouda trof bij een controle op een bedrijventerrein verboden wapens aan. De eigenaar is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak. Foto: Stockfoto 123RF

Vuurwapen en kruisboog aangetroffen na controle bedrijventerrein, eigenaar aangehouden

Nieuws 955 keer gelezen

GOUDA • Bij een ondernemer op bedrijventerrein Gouwestroom zijn verboden wapens aangetroffen, waaronder een vuurwapen en een kruisboog. De eigenaar is aangehouden en de wapens zijn in beslag genomen, meldt Gouda. De politie onderzoekt de zaak verder. 

De wapens werden op donderdag 18 april aangetroffen tijdens een integrale controle op het bedrijventerrein. Veel ondernemers hadden hun zaken prima op orde, meldt Gouda. Naast de aangetroffen wapens zijn ook bij een aantal andere ondernemers misstanden aangetroffen. 

Niet alles in orde
Stedin constateerde in een bedrijfspand onrechtmatige zegelverbreking en verzwaring van de elektriciteitsaansluiting. Daarnaast constateerde Omgevingsdienst Midden Holland dat in een aantal panden de blusmiddelen niet in orde waren en in verschillende panden ruimtes waren ingericht als slaapvertrekken.

Dat laatste is daar niet toegestaan vanwege het bestemmingsplan, maar ook vanwege de brandveiligheid, zegt Gouda. Ook hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

Groot aantal bedrijfspanden
De controles werden uitgevoerd bij een groot aantal bedrijfspanden door medewerkers van de afdelingen Veiligheid en Wijken en Stadstoezicht van de gemeente Gouda. Ook Omgevingsdienst Midden-Holland, Stedin en de politie voeren de controles uit.

Dat wordt regelmatig gedaan om te controleren of wet- en regelgeving wordt nageleefd. Met de controles probeert Gouda de bedrijventerreinen ‘veilig en integer’ te houden. Er wordt onder andere gecontroleerd op brandveiligheid, milieuzaken, bestemmingsplan, maar ook op signalen van ondermijning en criminaliteit. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden