• Tess Merlot.
• Tess Merlot. Foto: aangeleverd

Tess Merlot - Chante la vie

zaterdag 30 maart 2024 20:15

20:15 Haastrecht, Theater Concordia.

Tess Merlot komt met haar voorstelling ‘Chante la vie’ naar Theater Concordia,

Dat het Franse chanson als geen ander genre gestalte weet te geven aan gevoelens van verdriet, geluk en nostalgie, realiseerde ook zangeres Tess Merlot zich toen zij voor het eerst haar eigen liedjes schreef. Vier jaar na het schrijven van het lichtvoetige ‘Mon Paris’ en twee jaar na het uitkomen van haar debuutalbum ‘Laissez-moi’, zocht ze opnieuw naar woorden en melodieën om veranderingen in haar leven uit te drukken.

Tijdens het optreden laat Tess Merlot haar nieuwe nummers horen, die ze naadloos combineert met klassieke chansons van Jacques Brel, Barbara, Charles Aznavour en Jean Ferrat. Samen met arrangeur, componist en pianist Guillaume Marcenac en een strijkkwartet bestaande uit Jenneke Tesselaar, Robert Baba, Ian de Jong en Alex Geller, brengt ze een avondvullende show vol muziek.

Tess Merlot’s liefde voor het Franse chanson begon met de muziek van Jacques Brel, wat haar inspireerde om haar eigen band Tess et les Moutons te vormen. Haar passie voor het delen van muziek en het samenbrengen van culturen resulteerde in haar eerste EP ‘Chansons pour non-Francophones’ in 2017. Sindsdien trad ze op voor volle zalen en bracht haar debuutalbum ‘Laissez-moi’ uit.

Kaarten à 19,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.