Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn.
Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn. Foto: Sandra Zeilstra

Column: De bananenschil

Sport 607 keer gelezen

COLUMN • In de vaderlandse politiek zijn maandag de finaleweken begonnen. De vier onderhandelaars voor een nieuw kabinet moeten nu echt met de billen bloot. Het is tijd om eindelijk knopen door te hakken. Ik ben benieuwd.

In het amateurvoetbal zijn de finaleweken al een tijdje bezig. In mijn sportcolumn van 17 april voorspelde ik dat de competitie voor veel clubs als een nachtkaars uit zou gaan. Maar voor waarzegger ben ik blijkbaar niet in de wieg gelegd, want drie competitieronden later is de situatie weer anders.

Jodan Boys nam zaterdag afscheid van het thuispubliek en kan zich alvast gaan richten op een nieuw seizoen in de 1e klasse. DONK droomde een aantal weken geleden stiekem nog van een kampioenschap. Dat worden ze in ieder geval niet en ze zullen de laatste drie wedstrijden naar verwachting met RCL moeten uitvechten wie van hen mag hopen om via de nacompetitie naar de 1e klasse te promoveren. Het waakvlammetje brandt nog.

Nog net niet begraven
Olympia was een aantal weken geleden dood verklaard en nog net niet begraven. Het zeer kleine waakvlammetje lijkt een steekvlam te worden. Van de vijf finales die men voor zich zag zijn er nu al twee gewonnen. De rode lantaarn is overgedragen en de concurrentie is weer in zicht. A.s. zaterdag wordt cruciaal. Winst op FC Oudewater zou de spanning helemaal opvoeren, maar verlies zou ook degradatie kunnen betekenen. De bal is ronder dan ooit.

ONA is ook een verhaal apart. De laatste weken was de trots van Korte Akkeren ‘op de sukkel’ zoals onze zuiderburen zo mooi kunnen zeggen. Er werden sinds 23 maart veel punten verspeeld en een riante positie kwam in acuut gevaar. Zaterdag werd eindelijk weer eens gewonnen. Maar de grootste winst was misschien wel het cadeautje dat men kreeg van vorige week gedegradeerde stadgenoot Gouda. Een regelrechte bananenschil waar Perkouw op uitgleed en de eveneens onverwachte nederlaag van koploper Groeneweg opent ineens weer perspectieven.

De finaleweken zijn nu echt aangebroken. Sommigen rekenen zich voorzichtig een beetje rijk, maar dat is link want bananenschillen kunnen overal liggen.

Gerrit Schinkel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden