• Jongeren kunnen op 27 juni in de Goudse Schouwburg ideeën pitchen. Deelnemers maken kans op 5000 euro om hun project te organiseren.
• Jongeren kunnen op 27 juni in de Goudse Schouwburg ideeën pitchen. Deelnemers maken kans op 5000 euro om hun project te organiseren. Foto: Gerrit de Heus

Gouda trek portemonnee voor jongeren met culturele ideeën

Nieuws 409 keer gelezen

GOUDA •  Een straatfestival met vrienden organiseren of een modeshow met zelf ontworpen kleding: Gouda trekt de portemonnee voor Goudse jongeren met culturele ideeën. Jongeren kunnen hun project pitchen tijdens de pitchavond op 27 juni in de Goudse Schouwburg. Jongeren tot en met 27 jaar maken kans op 5000 euro om hun project te organiseren. 

Met die oproep spoort Gouda jongeren aan om hun creativiteit te tonen en die om te zetten in een concrete pitch. Ook wil Gouda jongeren hiermee stimuleren dat jongeren deelnemen aan het culturele aanbod voor jongeren. Gouda werkt hiervoor samen met Jong Belegen, STADSKANT, Studio Squid en de Goudse Schouwburg.

Kunst en cultuur moeten toegankelijk zijn voor alle inwoners, zegt cultuurwethouder Thierry van Vugt.  ”Voor mensen die moeilijk toegang hebben tot cultuur willen we drempels verlagen of wegnemen.” 

In Gouda zijn veel jongeren met goede ideeën, zegt van Vugt. Het initiatief mag over van alles gaan: denk aan een straatfestival met vrienden, een voetbaltoernooi gecombineerd met dans of muziek, een jamsessie voor jonge muzikanten, een ruimte waar jonge kunstenaars samenwerken of een muur in de buurt omtoveren tot een kunstwerk. 

“Het kan allemaal, als het idee maar iets met cultuur of kunst te maken heeft en zich richt op Goudse jongeren”, zegt van Vugt. 

Aanmelden
De aanmelding is open en sluit op 6 juni. Deelnemers krijgen pitchtraining en begeleiding aangeboden. Zo is er op 17 juni een workshop waarin de deelnemers training krijgen in het opstellen van een goed projectplan. Op 25 juni krijgen zij een pitchtraining. Voor alle deelnemers – niet alleen de winnaars – is er na de pitchavond begeleiding in het uitwerken van hun initiatief. Aanmelden via: https://www.gouda.nl/direct-regelen/geld-en-werk/subsidie-aanvragen/subsidie-beste-cultuuridee-jongeren/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden