• De bomenlaan werd in 2023 naar Inez vernoemd.
• De bomenlaan werd in 2023 naar Inez vernoemd. Foto: Rob Radix

Inez Meterlaan nu officieel vernoemd: ‘Dat verdient ze’

Nieuws 678 keer gelezen

GOUDA • De lange bomenlaan op de Oude Begraafplaats Gouda is officieel vernoemd naar oud-stadsdichter en ereburger Inez Meter.

De bomenlaan werd in 2023 door Stichting De Oude Begraafplaats vernoemd naar Inez Meter. Ze overleed op 10 oktober 2022. De nabestaanden en vrijwilligers van de begraafplaats onthulden het bord op zaterdag 4 februari 2023.

Inez maakte zich hard voor het behoud van de Oude Begraafplaats. Ze kreeg rond 1995 lucht van geruchten dat de plek gesloten zou worden. Dit was voor haar aanleiding om een groep mensen om zich heen te verzamelen. In 1996 werd een werkgroep Behoud Oude Begraafplaats Gouda gestart. Dat werd uiteindelijk een stichting. Op 3 december 1997 werd de begraafplaats op de gemeentelijke Monumentenlijst geplaatst. 

‘Dat verdient ze’
Het bestuur heeft de aanvraag begin maart dit jaar ingediend, vertelt voorzitter Piet Streng. ‘Leo Vroman heeft ook een eigen straatnaam. Dan moet Inez dat ook krijgen, vonden wij.’ De officiële vernoeming ging tegen alle verwachtingen in snel: ‘Daar zijn we hartstikke blij mee, dat verdient ze wel, een eigen straatnaam.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden